Grote Schaakmanifestatie  in Sliedrecht
13 november 2010
Uitreiking van het boek
SLIEDRECHT –  Dat Schaakvereniging Sliedrecht 75 jaar bestaat heeft de schaakwereld geweten. Via een grandioze Schaakmanifestatie konden ruim 400 belangstellenden genieten van de vele activiteiten. In het tot schaakpaleis omgetoverde zalencomplex De Lockhorst begon de jubileumviering met een ludieke opening met danseressen, een filmpje over de historie van Schaakvereniging Sliedrecht en een show van Vadertje Tijd en de Razende Reporter. Hoogtepunt van de opening was de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘De Kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht; 1935-2010’ door voorzitter Wout Boer aan de schrijver van het boek Jerry van Rekom. Lees verder.

Jan Timman scoort 90% tegen 25 tegenstanders
13 november 2010
Jan Veenis doet de eerste zet SLIEDRECHT - Net als in 2005 heeft grootmeester en Nederlands bekendste schaker, Jan Timman, het in een simultaan  tegen 25 tegenstanders een 90%-score behaald.

Dit keer bleef de grootmeester zelfs ongeslagen. Hij boekte 20 overwinningen en moest 5 remises toestaan. Niels Mijnster (Sliedrecht) wist als eerste de voormalige wereldtopper een halfje af te snoepen. Al na 22 zetten werd dit resultaat bereikt. Voorzitter Wout Boer volgde dit voorbeeld, natuurlijk weer via een Houdini-actie. Lees verder.
70 deelnemers aan jeugdtoernooi vieren feest
13 november 2010
Groep-3-winnaars SLIEDRECHT - Maar liefst 70 jeugdspelers waren in de Burchzaal gepropt om in 3 groepen te strijden om de vele, vele bekers.
De groepsleiders hadden eigenlijk geen kind aan de jeugd, want het toernooi verliep op rolletjes. De jeugd kon flink aan de bak en speelden allemaal 7 partijen.
Wedstrijdleider Pieter Blokland kon om 14.00 uur de eindstanden bepalen.
Groep 1 stond onder leiding van Marcel Klein en die zag Lennart Kraaijenbrink (Krimpen) de winnaar worden. Net als bij het Alblasserwaardtoernooi bleef Lennart de Sliedrechtse troef Floris Verweij voor. Robert Casteliejn (Krimpen) werd keurig derde. Lees verder.
Piet Pluymert Kampioen der Kampioenen
13 november 2010
Winnaar Piet Pluymert SLIEDRECHT - In de 75-jarige geschiedenis van Schaakvereniging Sliedrecht zijn er in totaal 20 verschillende clubkampioenen geweest. Van die 20 clubkampioenen zijn er nog 12 in leven. Tijdens de Schaakmanifestatie hebben 9  oud-kampioenen gestreden om het kampioenschap der kampioenen!

Wedstrijdleider Peter van den Bergh kon na 8 ronden de eindstand opmaken. Daaruit bleek dat Piet Pluymert zich mocht kronen als kampioen der kampioenen. Met 7 punten bleef hij ongeslagen. Hij moest alleen remises toestaan aan Bert van de Donk en Jerry van Rekom. Lees verder.
Hans Uitenbroek wint Hagedoorn-oploswedstrijd
13 november 2010
De winnaars Hans Uitenbroek en Henk Weenink SLIEDRECHT - Het was volle bak in de Merwedezaal, waar de Hagedoorn-oploswedstrijd plaats vond. 20 oplossers kregen 2 uur de tijd om moeilijke problemen op te lossen.

De A-groep werd gewonnen door Hans Uitenbroek. Organisator Henk Prins was in zijn nopjes nu de eerste prijs in de regio terecht kwam. De tweede en derde plaats waren voor de Belgische toppers Eddy van Beers en Gilles Regniers. Lees verder.
Andries Dekker en Tabitha Snikkers winnaar snelschaaktoernooi
13 november 2010
Jan Veenis tegen Tobias Dekker SLIEDRECHT - Het was even wachten voor de snelschakers, maar toen wedstrijdleider Pieter Blokland eenmaal het startsein had gegeven vlogen de stukken van het bord. In no-time werden de rondes afgewerkt en nog voor het einde van het rapidtoernooi konden de vele prijzen uitgedeeld worden.

Van de 26 deelnemers hadden er 10 prijs.
In de eerste groep was Andries Dekker (Regiohakkers) de sterkste, terwijl teamgenoot Jesper Nederlof als tweede eindigde. De derde plaats was voor Charles Kuijpers uit Roosendaal.
Naomi Snikkers en Teun Koorevaar hielden de Sliedrechtse eer hoog met een vierde en vijfde plaats. Lees verder.
Dick Schenkeveld en Tuvshin Boldoo winnaars rapidtoernooi
13 november 2010
Tuvshin Boldoo (r) winnaar groep 2 SLIEDRECHT - Wedstrijdleider Evert Bos had zijn handen vol aan de 48 deelnemers aan het rapidtoernooi. In 2 groepen werden 7 rondes afgewerkt.

In de eerste groep bleek Dick Schenkeveld (HMC Calder) duidelijk de sterkste. Met voorsprong wist hij de rest voor te blijven. De rest werd aangevoerd door Tim Benning. Lees verder.
Peng scoort 95% tegen 32 jeugdspelers
13 november 2010
Wout Boer doet eerste zet bij Jorik Klein SLIEDRECHT - Even doemde het scenario van een paar jaar gelden op; Peng was de simultaan vergeten en zo moest Jerry van Rekom de 30 aanwezige jeugdspelers simultaan geven. Op het afgesproken tijdstip was Peng er nog niet. Ze was even de weg kwijt, maar gelukkig arriveerde ze iets later toch.

Zo konden maar liefst 32 jeugdspelers het opnemen tegen de twaalfvoudige kampioene van Nederland.
Wedstrijdleider Marcel Klein zag dat ze het best zwaar had tegen de talentvolle jeugdspelers uit de regio. Lees verder.
Laatste nieuws
15 november 2010